Kaki Kebas Tanda Awal Kencing Manis

Punca utama kaki kebas ialah darah tidak mengalir dengan betul. Ini kerana beberapa faktor seperti terlalu lama duduk bersila, bersimpuh atau cangkung dan saluran darah tersumbat.

Rasa kebas kerana terlalu lama duduk boleh hilang apabila anda berdiri dan renggangkan kaki. Namun jika rasa kebas itu kerana saluran darah tersumbat, anda perlukan lebih banyak usaha untuk hilangkannya.

Jika saluran darah tersumbat kerana paras gula yang tinggi dalam darah, apa yang anda perlu lakukan ialah tambah sayuran hijau dalam menu atau ambil ubat herba seperti Klinax Organik supaya paras gula kembali normal. Biasanya, rasa kebas akan mula hilang apabila paras gula dalam darah menjadi normal.

Kenapa sayur hijau atau herba? Kedua dua bahan ini ada persamaan iaitu keduanya bersifat alkali. Sifat alkali ini bagus untuk kesihatan pankrease supaya organ itu boleh hasilkan insulin yang mencukupi. Insulin bertindak tukarkan gula yang berlebihan tadi kepada tenaga. Jadi paras gula akan kembali normal dan aliran darah akan kembali lancar, rasa kebas pun akan hilang.

Jika anda selalu rasa kebas, sila buat pemeriksaan kerana ia mungkin tanda awal penyakit kencing manis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *