Rawatan Altenatif Untuk Kencing Manis (4)

Sebelum ini saya sudah kongsikan 6 cara rawatan altenatif dalam 3 artikel. Kali ini saya nak kongsikan lagi 2 cara rawatan yang boleh digunakan. Kedua dua kaedah ini menggunakan bahan semulajadi iaitu pokok herba.

7. Mengkudu: Mengkudu adalah buah yang agak pahit, berbentuk bujur dan berbintik. Biasanya pokok ini tumbuh di asia tenggara. Ia mengandungi serat yang tinggi dan mampu membantu menurunkan paras gula.

8. Pokok Belalai Gajah: Ia adalah tumbuhan herba yang tidak berbunga. Batang sebesar lidi dan berdaun kecil. Pokok belali gajah digunakan secara meluas di Thailand dan China sebagai rawatan altenatif untuk penyakit kencing manis. Ia membantu menjaga kesihatan pankrease agar mampu hasilkan insulin secukupnya. Ini akan menurunkan paras gula yang berlebihan dalam darah. Oh yer, Klinax Organik adalah produk yang berasaskan pokok belalai gajah. (iklan sikit)
Semua kaedah rawatan altenatif diatas boleh mambantu pesakit kencing manis, namun ia bukanlah sesuai untuk semua orang, Keadaan badan kita berbeza, jadi anda perlu cari cara rawatan yang sesuai dengan anda. Jika kaedah altenatif diatas tidak berkesan, ia bukanlah salah rawatan itu tetapi mungkin kaedah rawatan itu tidak sesuai dengan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *